Recykleren, waar heb ik dat nou ook alweer gelezen? Wel vond ik het toen een briljant idee en dat idee is in mijn hoofd blijven hangen. Ik kreeg een spencer van een vriendin en niemand in de familie paste hem. Toch raakte ik er redelijk verliefd op, dus ik ging aan het recykleren :)
Van een volwassen spencer tot een kindertrui (maat 128)
Ik ben uitgegaan van een patroon van de Ottobre. Je moet dus al wel wat kunnen naaien om deze trui te maken. Handig is om de omschrijving erbij te houden, want nadat je het patroon geknipt hebt kan je gewoon de omschrijving volgen. (ik raak er trouwens alleen maar van in de war, maar dat zegt misschien meer over mij...)
Dit is de spencer die ik kreeg.Eigenlijk wilde ik de halsbies gebruiken, maar dat kreeg ik niet voor elkaar. Het patroon wat ik had gekozen heeft een raglan mouw en dat maakte het extra moeilijk.
Ik ben begonnen om de zijnaden los te knippen, zodat de trui uitgelegd kon worden. Het patroon van het voorpand heb ik op het achterpand van de trui gelegd. Klinkt ingewikkeld, is het niet hoor :)

Het voorpand heb ik geknipt en toen heb ik het achterpand op het voorpand gelegd. Zoals je op de foto hieronder kan zien, past het niet, dus ik heb een boog getekend op het patroon welke ik los geknipt heb. Ik ben van plan om het bovenste stuk van het achterpand van dezelfde stof te maken als de mouwen.

Het bovenstuk van het achterpand heb ik van dezelfde stof geknipt als de mouwen en ik heb de kleuren gekozen voor de hals en mouw boorden. Nu is het handig om eerst het achterpand aan elkaar te naaien, zodat je weer een heel patroon hebt. Daarna kan je de omschrijving volgen om de trui af te maken. Waar komen trouwens toch steeds die rare schaduwen vandaan die op de foto's staan? Nou van onze mobiel die aan de eettafellamp hangt :)

En dit is het eind resultaat. Mart (de oudste) is dolblij met zijn nieuwe stoere trui en zijn broertjes vinden dat hij er al uitgegroeid is :)

Van de week heb ik nieuwe merkjes binnen gekregen, wat vinden jullie ervan?